Sider

tirsdag 21. august 2012

Ferdighekk.

Vi har mye spørsmål om ferdighekk. I forrige uke la vi ut endel bilder fra siste plantejobb på facebook, men vi lager et innlegg her også med litt mer forklaringer. Prima Ferdighekk blir mer og mer aktuelt for folk og det er like lett å plante som hvilken som helst annen hekk og det beste av alt: Fiks ferdig hekk på en dag.

Vi får ferdighekken vår fra Møllegårdens planteskole i Danmark. Det finnes mange forskjellige hekkplanter du kan få som ferdighekk, men bøk og agnbøk er nok det som kjøpes oftest. Disse er et godt alternativ til vintergrønn hekk siden mye av bladene henger på om vinteren og skjermer endel. For mange er det heller ikke like viktig med total skjerming om vinteren siden behovet for skjerming av uteplassen naturlig nok er mindre.

Veldig mange som kjøper  ferdighekk ønsker å få hjelp til å få plantet den. Vi er ofte ute på sånne oppdrag som det ligger bilder av under her. Mange syns også det er praktisk å få hekken plantet av oss for vi gir full garanti når vi har vært ute å plantet hekk i en etableringsfase på 3 år. Det vil si at om noen planter ikke vil etablere seg eller i verste fall dør drar vi ut å bytter disse uten kostnader for kunden. Det forutsetter så klart at hekken har fått vann og gjødsel etter veiledning fra oss. Vi gir også garanti på planter som kjøpes og kunder planter selv så sant plante-, vannings- og gjødselsveiledning er fulgt, men da må kunden gjøre jobben med å hente planter og bytte selv.

Hekkplantene har dette merket i toppen som garanterer for kvaliteten av Prima Ferdighekk og at det er ensartende planter som er brukt, slik at hekken blir jevn og lik i veksten. Hver plante er kvalitetskontrollert før merket settes på. 

Her er bildene fra vi plantet i Nevlunghavn og litt forklaring under hvert bilde:

Sånn så det ut før vi startet. Greit med litt skjerming her ja :)
Her er det gravd renne med minigraver og det er bare til å sette plantene på plass. Hekkplantene er klipper på to sider så det er greit å se hvilken vei de skal settes.  3 planter pr meter. Plantene settes så klumpen dekkes av ca 3 cm jord og nettet  rundt klumpen skal være på.
Etter at plantene er satt på plass fylte vi på med  god plantejord. 10 liter pr plante. Ikke bruk ren kompost som kan være tøft for røttene og heller ikke ha gjødsel ved røttene for det kan svi røttene og ødelegge plantene.
Etter jorden er fylt på legger vi dryppslange, duk og bark.
Vi bruker dryppslange på rull så vi kan måle opp antall meter vi trenger. Det er hull med dyser på hver 50 cm. Fordelen med denne type slange kontra vanlig svetteslange er at vannet blir mye jevnere fordelt på hele hekken. Vanlig svetteslange svetter ofte mest i starten der trykket er størst og mindre eller ikke noe på slutten litt avhengig av hvor lang slange du legger.  På dryppslangen fylles hele slangen først og så drypper det jevnt fra alle dysene. Det finnes også koblinger til denne så den kan legge i vinkel og som en t feks.  Vi anbefaler alle kundene våre denne type slange og da får kundene  også akkurat det antall meter de trenger.

Etter planting gikk vi over og stusset hekken litt på sidene så resultatet ble perfekt :)
Frodig og det ser veletablert ut allerede. 


Oppdrag ferdig og hekken skjermer allerede godt fra dag en. Prima Ferdighekk på dagen - rett og slett.
















2 kommentarer:

  1. Veldig fint. Her hos oss er det også agnbøkshekk, men dog ikke ferdig. Vi fikk beskjed av en gartner at det holder med 3 planter per 1,5 meter. Får stusse den godt på sidene i årene fremover og supplere der det virker tynt :)

    SvarSlett
  2. Hei Furulunden. Det er fullt mulig å plante 3 planter pr 1,5m, er du flink til å klippe på sidene og ikke imellom plantene så vil hekken bli tett, men det vil ta lang tid.
    Det som er viktig når man planter hekk er at riktig antall planter plantes pr meter. Grunnen er den at det kan være et problem å få den tett i bunnen når der plantes på for stor avstand.
    Jeg har forståelse for at man gjerne vil spare lidt penger ved å plante på større avstand, men da er det bedre å velge en laver og da rimeligere kvalitet, plant 3-4 planter pr meter, da blir den tett og høyden vil da komme med tiden.
    Håper det kunne være svar på spørsmålet ditt.

    SvarSlett